U CAN THINK GREEN

Korszakváltás jöhet a műanyag csomagolásoknál

Vigyázz, műanyag! címkékkel az eldobható műanyag csomagolások ellen

2021. március 23. - Mihály Eszter

Több millió tonna műanyag – beleértve a PET-palackokat és azok kupakját – kerül évente az erdők és folyók, tengerek ökoszisztémáiba, ami veszélyezteti környezetünket. Ráadásul a műanyag csomagolások idővel történő lebomlásából eredő mikroműanyag darabok bekerülhetnek a táplálékláncunkba, ami negatív hatást gyakorol egészségünkre. Ezeket az aggályokat súlyosbítja az a tény, hogy a műanyaggyártás a világ népességének növekedésével párhuzamosan várhatóan növekszik. Mit tehetünk annak érdekében, hogy hosszú távon csökkentsük a műanyagszennyezés mértékét? A világméretű problémára az jelenthet megoldást, ha megakadályozzuk, hogy még több műanyag kerüljön a forgalomba, s ezáltal környezetünkbe.

A Greenpeace most induló Vigyázz, műanyag! kampánya egy igazi „wake up call” figyelemfelkeltő kampány a piaci szereplőknek. Itt az ideje mindenkinek kivenni a részét egy fenntartható jövő kiépítésében, valós tettekkel is hozzájárulni a napjainkra elfogadhatatlan mértékűre duzzadt műanyagszennyezés megállításához.

Csatlakozz a kampányukhoz, tedd ki a címkéket bárhová, ahol szerinted a döntéshozók szeme elé kerülhet az üzenetünk. Ezeket a figyelemfelkeltő üzeneteket itt tudod letölteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr1616473934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2021.03.23. 12:07:54

Ez esetben szeretném, ha minden alkoholt tartalmazó üvegen lennének képek részeg emberekről. Minden hústermék csomagolásán legyenek képek a leölt állat véres hullájáról, aminek a cafatkái bele lettek rakva az adott termékbe. Minden autó oldalán legyenek képek balesetben összetört autókról, bennük-előttük vérző, sebesült emberekről. Minden repülő oldalán legyenek képek lezuhant gépek roncsairól, bennük a hullákkal. Minden hajó oldalán legyenek képek elsüllyedt hajókról és vízben úszó, felpuffadt hullákról. Minden elektromos készüléken legyenek áramütést szenvedett emberek képei. Minden olajjal működő gépezeten legyenek képek tengeri olajszennyezésekről, olajban fuldokló állatokról. stb. stb.

Alick 2021.03.23. 16:04:15

"Több millió tonna műanyag – beleértve a PET-palackokat és azok kupakját – kerül évente az erdők és folyók, tengerek ökoszisztémáiba, ami veszélyezteti környezetünket."

Ha megnézzük a szennyezett folyókat, egyértelműen a 3. világ hulladékfeldolgozási és higiénikus hiányossagairól van szó.
A műanyag szatyorral pedig semmi gond, ha 2-3 évig is használható kisebb csomagolásokra.
süti beállítások módosítása