U CAN THINK GREEN

Mikroszkóp alatt a csapvíz

2021. szeptember 13. - Mihály Eszter

A víz csodálatos szerkezet, amire a Föld minden élőlényének szüksége van. Az élet a vízben kezdődött, a Föld 70 %-át víz borítja és testtömegünk kétharmadát is a víz teszi ki. Nélküle egy ember legfeljebb 3 napig élhet, míg élelem hiányában ennek többszörösét is kibírjuk. De miből áll ez az egyszerű, de ilyen jelentős anyag? És vajon mit látunk, ha mikroszkóp alatt vizsgálunk meg egyetlen cseppjét?

A víz otthont ad rengeteg fajnak és apróbb szervezetnek is. A hatalmas bálnák mellett mikron méretű élőlények is lakják, így nagyon fontos, hogy megóvjuk a Föld vizeinek tisztaságát így az élővilág egészségét is. A vízbe került szennyeződések, a mérgező vegyületek, a mikroműanyagok minden élőlényre, így ránk is veszélyt jelentenek, ezért mindenki érdeke, hogy óvja és védje a környezetét és a víz tisztaságát.

A víz csodálatos szerkezet, melyet a saját szemünkkel láthatunk, ha mikroszkóp alatt vizsgáljuk meg a vízcseppeket. A természetes vizekben számtalan mikroorganizmus él, ám az ivóvízben ne keressük ezeket. A hozzánk jutó víz ugyanis egy alaposan megtisztított és szűrt folyadék, ami bátran fogyasztható, hazánkban ráadásul kiváló minőségű. De mi van akkor, ha fagyasztott állapotában nézzük meg ezeket a cseppeket?

Izgalmas felfedezést köszönhetünk Masaru Emoto japán tudósnak, aki egy egyedi fagyasztásos eljárással domború jégdarabokat varázsolt a vízcseppekből, majd mikroszkóp alá dugta őket. Amit pedig ott látott, nem csak csodálatos, de nagyon tanulságos is volt.

A fagyasztott cseppek éppen olyan változatosak, mint a hópelyhek. Vannak köztük hatszögletűek és nyolcszögletűek, szögletesebb és kerekdedebb formák és vannak, amelyek csavarra, vagy ékszerre hasonlítanak.

A sokféle forma mellett a tudós egy nagy különbséget is felfedezett. A víz érzékeny a külső behatásokra, így a különböző vegyi anyagokra, de a kutatás szerint a cseppeket érő üzenetekre, zenére, vagy mikrohullámra is. Ezt bizonyította az, hogy a fagyott cseppek közül egyesek teljesen elvesztették izgalmas szerkezetüket, homályossá, átlátszatlanná váltak. Ezek a változások a negatív üzenettel kapcsolatba álló, illetve csapvízből származó cseppeken voltak megfigyelhetőek, ami egyértelműen a klórnak volt köszönhető.

A csapvízben található klór a fagyasztás után ugyanis eltüntette a kristályokat, mivel teljesen megváltoztatja a víz szerkezetét. De mit csinál még a vízzel a klór?

A klórra szükség van, hiszen ezzel tüntethetőek el a vízben élő, betegségeket okozó mikroorganizmusok. Ahhoz, hogy tiszta víz folyjon a csapból, a ivóvizet a csőhálózatba jutása előtt klórgázzal fertőtlenítik. Jelenleg az ivóvízben mérhető maradék klórtartalom 0,2 mg/l, ami megfelel az egészségügyi hatóság ajánlásának.

A klór azonban a káros mikroorganizmusok mellett minden élő szervezetre hatással van. Ugyan az ivóvízben található mennyiség nem okoz gondot, a klóros víz fogyasztása nem javasolt. A legjobb minőségű csapvíz mellett is érdemes jó minőségű szűrő berendezést használni, ilyen eszköz például a Floewater. A vízszűrő egyszer használatos műanyag hulladék nélkül biztosít szűrt, tiszta ivóvizet, így a a palackozott vizek helyett nem csak tiszta ivóvizet fogyasztunk, hanem környezetünket is óvjuk.

Tudj meg többet a vízzel kapcsolatos témákról: https://www.floewater.hu/blog
Forrás:

http://vizesblog.hu/2016/07/08/hihetetlen-mit-talal-csapvizben-mikroszkop/

https://www.vizmuvek.hu/hu/fovarosi-vizmuvek/lakossagi-ugyfelek/altalanos_informaciok/vizminoseg_vizkemenyseg

https://szivkoherencia.hu/dr-masaru-emoto-a-viz-rejtett-bolcsessege/

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr2816687486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIx 2021.09.14. 08:52:29

Ez a cikkecske csak karcolta a felszínt: mi a víz molekula összetétele, stabilitás, klusterek, oldóképesség, polaris, speciális vizek, egyéb anyagok, ásványok, kémhatás, korrozivitás, oldott gázok, stb.?
Csalódás volt a sekélyesség.
süti beállítások módosítása