U CAN THINK GREEN

A plasztik nem fantasztik - júliusi kihívás

2021. július 01. - Mihály Eszter

Ha eddig nem szenteltél nagy figyelmet a környezetvédelemnek, akkor sem késő, hogy júliusban te is ki vedd a részed a műanyagmentes júliusban. Egy hónapra száműzd az életedből az összes szívószálat, műanyagzacskót és flakont. A kihívás lényege, hogy visszautasítsd az összes egyszer használatos műanyagot az életedből. Évente világszinten több, mint 300 millió tonna műanyagot termelünk és ennek fele egyszerhasználatos műanyag.

 Various reusable eco bags and bottles set Free Vector

Ez a kihívás egy szuper egyszerű módja annak, hogy csökkentsd a műanyag használatát, majd pedig ezt tovább vidd az év többi napjában is. Sajnos minden kezdet nehéz és egy műanyaggal szennyezett világban nem egyszerű teljesen "zero hero-vá" válni, így ne szomorkodj, ha elsőre nem sikerül minden. Előre felkell készülni egy ilyen mértékű életmódváltásra.

A műanyagmentes július sok millió résztvevővel rendelkezik világszerte, többek között számos híresség is kiáll a műanyagszennyezés ellen, mint például Jeri Ryan.

Itt van pár tipp a műanyagmentes kihívásra:

  • Kerüld a műanyacsomagolású termékeket! Válassz inkább alumínium vagy papírcsomagolású termékeket.
  • Legyen nálad mindig kulacs, bármikor jól jöhet ha úton vagy.
  • Csomagold vagy kérd a saját ételhordódba dobozodba az ebédedet!

Itt a Július ideje, hogy felkészülj és csatlakozz a műanyagmentes júliushoz te is!

Egyéb tippekért látogass el a @greenpeacehu és a @plasticfreejuly Instagram oldalára.

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr7516609912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása