U CAN THINK GREEN

Igyunk tisztán és zölden!

2022. április 13. - Mihály Eszter

Napjaink szerves részét képezik a műanyag üdítős-, illetve vizespalackok, melyek életünk számos terén veszélyt jelentenek ránk és környezetünkre egyaránt. Olyan problémák forrásai is lehetnek, amikre elsőként nem is gondolnánk, mint például a kioldódó káros anyagok mennyisége és minősége.

A műanyag csomagolás esetén az általunk elfogyasztott víz vagy üdítő közvetlenül érintkezik a csomagolással, illetve kölcsönhatásba is léphet vele. Emiatt gondolnunk kell olyan veszélyekre is, mint a kioldódás. De miért pont a műanyag csomagolás a veszélyes? Mert a műanyag az áteresztő anyagok közé sorolható, nem úgy, mint az alumínium vagy az üveg - ez utóbbiak a nem áteresztő anyagok csoportjába tartoznak.

Az emberek többsége iszik szén-dioxiddal dúsított vizet, bele se gondolva, hogy az előtte jobb esetben heteket rosszabb esetben hónapokat a palackban van. Ennyi idő alatt a sav hatására a PET palackok nagy része roncsolódik, az egyéb környezeti hatások, mint a napfény, magasabb hőmérséklet még többet ront a helyzeten.

palack.jpg

Egy másik jelentős veszélyforrás a PET palackok esetében a bennük található mikroműanyagok jelenléte. Ezek az anyagok, mint például a Biszfenol A, és ftalátok, a szervezetünkbe kerülve veszélyesforrást jelenthetnek ránk. 

Mit tegyünk ellene?

Azzal az egyszerű megoldással tudunk védekezni ellene, hogy a műanyag palackokat teljesen elhagyjuk az életünkből! Helyettük használhatunk például üvegpalackokat, hisz az ilyen csomagolású italok élettartama is jóval nagyobb, nagyobb mértékben újrahasznosíthatóak és ráadásul nem is oldódnak ki belőlük káros anyagok. Másik remek alternatíva lehet továbbá az alumínium dobozos termékek.

Tehát amikor csomagolt ital termékeket választanánk gondoljunk rá, hogy mennyi káros anyagtól kímélik meg a Földet és a saját szervezetüket is egy olyan egyszerű döntéssel, hogy a PET palackos változat helyett válasszunk fenntartható alternatívát, mint például az alumínium dobozosakat!

aludobozok.jpg

Napjaink egyik remek újítása a Floewater innovációja, amellyel csomagolásmentesen nyerhetünk prémium minőségű szűrt vizet. A Floewater egy olyan vízszűrő berendezés, amellyel a csapvizet lehet átalakítani kitűnő minőségű ivóvízzé, sőt akár széndioxiddal dúsított változat előállítására is képes. Fontos jellemzője, hogy kialakítása miatt csomagolásmentesen juthatunk vízhez ezzel hatalmas mennyiségű PET palacktól megkímélve bolygónkat, miközben egészségünkért sem kell aggódnunk a különböző káros anyag kioldódás miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr9017807181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása