U CAN THINK GREEN

Zero Waste életmód

2021. június 22. - Mihály Eszter

Mit is jelent, ha valaki hulladékmentesen él? Ami igazán lehetetlennek és drasztikusnak hangzik igazából nagyon is egyszerű. A zero waste egy olyan életmód, ahol az ezt követők megpróbálják teljesen minimálisra csökkenteni a hulladék kibocsátásukat és más alternatívákat találni egy fenttarhatóbb élet jegyében.   Forráskép megtekintése

Az alábbi bejegyzés a hulladékmentes életmód 5 + 1 alappillérét, azaz a refuse, reduce, reuse, recycle, rot + repair témákat járja körbe. 

Refuse - Utasítsd vissza 

Utasíts vissza minden olyan terméket amire nincs feltétlenül szükséged és feltétlenül mondj nemet az egyszerhasználható műanyagokra. 

Reduce- Csökkentsd a fogyasztásodat 

Szelektálj a már meglévő dolgaid közül. Amire már nincs szükséged add el, adományozd el, hátha másnak nagyobb szüksége van rá, mint neked. Itt fontos, hogy vásárolj tudatosabb. Gondold át, hogy mire van szükséged, így elkerülhető az újabb felesleges tárgyakat, valamint élelmiszereket az otthonodból. 

Reuse - Használd fel újra  

Adj tárgyaidnak egy második életet. Találj nekik új funkciót, amivel újra hasznos lehet a mindennapjaidban, de ha már nem látsz benne új fantáziát, csak akkor válts egy környezetbarátabb verzióra. 

Recycle - Hasznosítsd újra 

Ha mégis kikell dobnod valamit, akkor azt tudatosan, szelektíven tedd meg. A javaslatunk mégis az, hogy ha teheted, válassz csomagolásmentes, vagy fém és papír opciókat. Ügyelj arra, hogy megfelelő szemetesbe helyezed el, így nem szakítod meg a körforgást. Lehetőleg kerüld a műanyagokat!  

Rot - Komposztálj 

A háztartásokban nagyon sok organikus szemét keletkezik, ha ezek nem a kommunális hulladék közé kerülnek, akkor már láthatóan csökken a hulladéktermelésünk.  

+ Repair - Javítsd meg 

A fogyasztói társadalomban nem mindig gondolunk arra, hogy megjavítsuk vagy megjavíttassuk kisebb értékű tárgyainkat. Lehet, hogy olykor időigényesebb, de mindenképpen kíméled vele a Földet és a pénztárcádat.

Ingyenes stockfotó csökkentésére, csomag, design témában

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr5316601106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása