U CAN THINK GREEN

Alumínium visszagyűjtő installációval készült a HELL az idei EFOTT Fesztiválra

2022. július 25. - Mihály Eszter

Egy olyan nagy rendezvényen, mint az EFOTT Fesztivál sok hulladék keletkezik, ezért is tartotta fontosnak a HELL Magyarország, hogy tudatosan készüljön egy olyan figyelemfelkeltő attrakcióval, ami segít visszagyűjteni és így körforgásban tartani az alumínium dobozokat.

img-426a176bf9730c241bd8c3d40bc9ef7c-v.jpg

„Neked csak egy mozdulat, de a doboznak új életet adsz!”- a HELLo Alu visszagyűjtési kampány célja, hogy élményalapúan felhívja az emberek figyelmét arra, hogy az alumínium egy végtelenszer újrahasznosítható anyag és nem kell mást tenni, csak megfelelően gyűjteni.  A július 13. és 16. között Sukorón megrendezésre kerülő EFOTT-on a fesztiválozókat egy 180 cm x 200 cm-es dobozgyűjtő fallal várta a HELL csapata, ahol az összepréselten bedobott aludobozok után nyeremény is járt. A kezdeményezés nagy sikernek örvendett, amit az is jól mutat, hogy több ezer fesztiválozó csatlakozott a kezdeményezéshez és gyűjtötte az aludobozokat a rendezvény ideje alatt. Egy átlátszó, a bedobott aludobozokkal szépen kirajzolódó HELL logóval tették látványossá a résztvevők számára, hogyan telik a fal az ő segítségükkel.

„Úgy tűnt, mintha szájról szájra terjedne a visszagyűjtési kampány és az emberek mindig hoztak vagy küldtek még valakit. Sokan voltak akik minden nap visszatértek és minden nap beváltottak dobozokat 1-1 új ajándék reményében.”- meséli Mihály Eszter, a HELL CSR managere.

A fesztiválózok mellett a fesztiválón dolgozók is be lettek vonva a gyűjtésbe, így a náluk maradt üres dobozok is visszagyűjtésre kerültek. A HELL csapatának nagy örömére a fesztiválon a PET-palackokkal, -poharakkal ellentétben nem láttak eldobva HELL-es aludobozokat.

„A reggeli nyitásnál mindig volt egy nagyobb roham, nagy karton dobozokban és hatalmas zsákokban hozták vissza az üres aludobozokat. Nem csak az elfogyasztott, de a fesztivál területen összegyűjtött csomagolások is visszakerültek ezáltal hozzánk.”- folytatja Eszter az élménybeszámolót.

A begyűjtött dobozokból bálázás utána újra alumínium tekercsek lehetnek. Ilyen újrahasznosított tekercsekből készülnek a HELL dobozai is, ezzel bezárva a körforgást.

A HELLo Alu visszagyűjtési kampány keretében további izgalmas kezdeményezésekkel készül a HELL csapata, amikre nemsokár fény derül! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr1517890753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása