U CAN THINK GREEN

Évente 90 000 darab mikroműanyag részecskét visz be a szervezetébe az, aki csak palackozott italokat fogyaszt

2021. május 14. - Mihály Eszter

Másfél fok - Éghajlatváltozás közérthetően: Az ivóvizünk egyelőre nincs veszélyben, de folyóinkban már ott van a mikroműanyag

Nem meglepő módon a fogyasztók vásárlási döntését egyik legjobban befolyásoló tényező a termék fenntarthatósága , de a megkérdezettek túlnyomó része az egészségügyi és biztonsági szempontokat is fontosnak tartja. A megkérdezettek közel háromnegyede már jelenleg is környezetbarát terméket vásárol, és hajlandó akár többet is fizetni érte. (Accenture) További vizsgálatok kimutatták, hogy a fogyasztók túlnyomó része a műanyagot tartja a legkevésbé környezetbarát anyagnak.

Az ivóvizünk egyelőre nincs veszélyben, de folyóinkban már ott van a mikroműanyag

A köztudott környezetszennyezés mellett, a műanyag negatív hatással van egészségünkre is. Kutatások kimutatták, hogy mára minden egyes élő személy szervezetében található mikroműanyag évente egy átlagos ember több, mint 90,000 mikroműanyagot fogyaszt el (Cox et al 2019) és ez akkumulálódik életünk során. Egyes komponensek sokszor már rendkívül kis koncentrációban is maradandó változásokat hoznak létre a genetikában. (Vrisekpoop 2019) Egészségünkre nézve beláthatatlan veszélyforrást jelentenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr9616559516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása