U CAN THINK GREEN

2022 az ALU éve

2023. január 25. - Mihály Eszter

A HELL ENERGY Magyarország egyike azon magyarországi vállalatoknak, ahol a fenntarthatóság nemcsak elméleti szinten része a vállalati filozófiának, hanem stratégia épül rá, és valódi tettekben mutatkozik meg, amikről bővebben itt olvashattok. Célunk nem más, mint a világ legzöldebb energia- és üdítőital gyártójává válni. Egy fenntarthatóbb jövő kialakításában szeretnénk példát mutatni és közös cselekvésre buzdítani a fogyasztókat, vagyis titeket is. 

A 2022-es évben útnak indítottuk a HELLO ALU kampányt, aminek középpontjában az alumínium állt. Izgalmas aktivitások keretében felhívtuk a figyelmet az alumínium körforgásban tartásának fontosságára. Összesen 22 millió alkalommal találkozhattak személyesen a fogyasztók a zöld üzeneteinkkel és edukációs tartalmainkkal.

 Neked csak egy mozdulat, de a doboznak új életet adsz!

 A fesztiválszezon számunkra is nagyon izgalmas volt, nem mással, mint egy nagy dobozgyűjtő fallal várták a HELL munkatársai a Strand Fesztiválon és az EFOTT-on a fesztiválozókat.  Az aktivitás nagy sikernek örvendett, amit az is jól mutat, hogy több ezer fesztiválozó csatlakozott a kezdeményezéshez és gyűjtötte az aludobozokat a rendezvény ideje alatt. Egy átlátszó, a bedobott aludobozokkal szépen kirajzolódó HELL logó tette látványossá a résztvevők számára, hogyan telik a fal az ő segítségükkel. Az aludobozok így körforgásban maradtak és a gyűjtés végén újrahasznosításra kerültek. Hogy milyen jó hangulatban is lehet tenni a környezetünkért, azt az EFOTT-on és a Strand Fesztiválon készült kisfilmjeink is bemutatják.

efott.png

strand.png

 

Nagyobb dobás, mint gondolnád!

 HELLO ALU Budapesten- Októberre egy igazán különleges akcióval készültünk, három villamosmegállóba alakítottunk ki  aluvisszagyűjtő installációt és 50 citylight poszterrel hívtuk fel a fogyasztók figyelmét az alumínium csomagolás értékére és visszagyűjtésének fontosságára. A különleges visszagyűjtő paneleken egy számlálót is elhelyeztünk, aminek a segítségével láthatták a résztvevők az eddig bedobott aludobozok számát. Sőt a gyűjtés online is nyomonkövethető volt a helloalu.hu/megallo oldalon. A visszagyűjtést országszerte kiegészítette a #helloalu Instagram játék, amiben arra kértük a fogyasztókat, hogy töltsenek fel egy fotót, arról ahogy szelektíven gyűjtik az HELL aludobozait, ezzel online is felhívva a figyelmet az aludoboz körforgásban tartására. A fogyasztók edukációja mellett a kampány még egy jó ügyet bevont az aktivitásba. A HELL minden 300 bedobott aludoboz után biciklit adományozott az Igazgyöngy Alapítvány által támogatott gyerekeknek. A kampányhoz az inspirációt az adta, hogy egy alumínium bicikliváz átlag súlya nagyjából 300 aludoboznak felel meg. A kampány október 1-31. között zajlott, ez idő alatt összesen 3.688 aludoboz gyűlt össze, így 12 biciklit dobtak össze a fogyasztók a gyerekeknek, amit a 16 éves HELL még négy biciklivel kiegészített. Az Igazgyöngy Alapítvány egy rajzverseny keretében választotta ki a biciklik boldog nyerteseit. A kampányról készült kisfilmünket itt tudod megnézni :)

 

hello_alu_1_1.png

hello_alu_2_1.png

hello_alu_3.jpg

 

HELLO ALU! HELLO Karácsony!

 A fesztiválokon nagy népszerűségnek örvendő visszagyűjtő pontunkat karácsonyra ünnepi díszbe öltöztettük, hogy felhívjuk a fogyasztók figyelmét az alumínium újrahasznosítására. Decemberben Győrben, Debrecenben, Budapesten és Szegeden találkozhattak a fogyasztók a HELL munkatársaival az ÁRKÁD-okban. A kampányt, a centereken belül elhelyezett digitális hirdetések erősítették, egészítették ki. Csak a digitális kapu segítségével több mint 1,2 millió fogyasztóhoz sikerült eljuttatnunk az üzenetünket és helyszínenként több mint 3.500 dobozt gyűjtöttünk vissza a fogyasztók segítségével.

arkad_1.jpg

arkad_2.jpg

arkad_3.jpg

A nagy kampányok mellett egész évben előadások és cikkek segítségével is edukáltuk a fogyasztókat. 2022 egy igazán izgalmas és eseménydús év volt számunkra. A HELL a fenntarthatóság jegyében végzett munkájáért Green Brands, Greengage, Fenntarthatóság szimbóluma, CSR Hungary és Best Managed Companies díjakban részesült.

 A HELLO ALU kampány és a közös cselekvés nem ért véget a 2022-es évvel 2023-ban még több izgalmas aktivitással készülünk Nektek, hogy együtt haladjunk a fenntarthatóság útján!

Az aktualitásokról a helloalu.hu oldalon tudtok tájékozódni! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr4118033812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása