U CAN THINK GREEN

HELLo ALU a Jabil-ban

2023. augusztus 17. - Mihály Eszter

A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. munkatársai több mint 4000 aludobozt gyűjtöttek vissza a június 19. és július 14. közötti HELLo ALU kitelepülés alatt.

img_8673.jpg

Az iskolások és az egyetemisták után a HELLo ALU júniusban a munkavállalokat is szerette volna megszólítani, ezért a Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel együttműködve egy aludoboz visszagyűjtő aktivitás szervezett a 30 országban jelen lévő nemzetközi nagyvállalat tiszaújvárosi telephelyén. 

A vállalatnál két aludoboz visszagyűjtő automata került kihelyezésre, amiknek köszönhetően az aktivitás során folyamatos volt a visszagyűjtés. A bedobott dobozokat ajándékokra válthatták be a dolgozók. Az aludobozok a visszagyűjtésnek köszönhetően körforgásban maradhattak és az aktivitás után újrahasznosításra kerültek. A szemléletformáló program pedig felhívta a dolgozók figyelmét a alumínium csomagolás szelektív gyűjtésének a fontosságára.

img_8721.jpg

 

Az alapanyagok minél magasabb szintű újrahasznosításának és körforgásban tartásának elengedhetetlen szerepe van abban, hogy jelenlegi lineáris gazdasági rendszerünk egy körforgásos szemléleten alapuló struktúrává alakuljon át.  Az alumínium 100%-ban, teljes minőségmegőrzés mellett, végtelenszer újrahasznosítható, viszont körforgásban tartása csak akkor tud megvalósulni, ha szelektíven gyűjtjük. Az alumínium szerepéről a körforgásos gazdaságban bővebben itt olvashatsz. A HELLo ALU szemléletformáló aktivitások célja, hogy ezt az üzenetet minél szélesebb körben eljuttassa a fogyasztókhoz is. A kampány célkitűzéséről és az aktuális tevékenységekről a helloalu.hu oldalon olvashatsz bővebben. 

img_8678.jpg

img_8696.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr7118195471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása