U CAN THINK GREEN

Több mint 10.000 aludobozt gyűjtöttek vissza a Miskolci Egyetemen alig egy hónap alatt

2023. június 09. - Mihály Eszter

A Miskolci Egyetemmel együttműködve Alumánia edukációs aktivitásunk célja az volt, hogy az alumínium értékére és szelektív gyűjtésének fontosságára hívjuk fel a fiatalok figyelmét.

Április 24. és május 20. között az egyetem 3 kültéri és 2 beltéri helyszínén adhattak le a hallgatók márkától függetlenül aludobozokat. Az edukációra épülő közösségi aktivitás keretében az egyetemisták egy kültéri chill zónára gyűjtöttek, aminek a felszereltsége az összegyűlt dobozszámtól függött. 1.000, 5.000 és 10.000 darabnál lépett szintet a nyeremény. Az egyetemen a legfelső határt is túlszárnyalva összesen 10.213 doboz gyűlt össze. A fiatalok lendületét az is nagyon jól tükrözi, hogy volt olyan nap, amikor több mint 1.000 dobozt leadtak. A gyűjtés aktuális állását a HELLoALU oldalunk számlálóján lehetett nyomon követni. A visszagyűjtési akció után a dobozok természetesen újrahasznosításra kerültek, hogy akár dobozként újjászületve 60 nap múlva ismét a boltok polcain találkozhassunk velünk. 

image.jpeg

Forrás: https://www.facebook.com/photo/?fbid=633219155506427&set=a.473101338184877 

Tettrekészség és tehetetlenség a klímaváltozás kapcsán

A dobozok körforgásban tartása mellett kíváncsiak voltunk a fiatalok véleményére is olyan témakörökben, mint a klímaváltozással kapcsolatos érzéseik, a környezetbarát termékek és a szelektív hulladékgyűjtés. Ezekben a témákban a kampányt kiegészítő online kérdőív keretében kérdeztük meg véleményüket. Összesen mintegy 180 válasz érkezett, amiből megtudhattuk, hogy a hallgatók közel 60%-át rendszeresen, akár napi szinten foglalkoztatja a klímaváltozás. Mind a tettrekészség, mind a tehetetlenség érzése jelentős mértékben megjelenik a fiataloknál a klímakihívások kapcsán. Az egyetemi aktivitásaink kérdőíves eredményeinek összegzéséről hamarosan itt olvashatsz. 

Az elmúlt 1,5 év  HELLoALU közösségi aktivitásai során azt tapasztaltuk, hogy nagyon hasznos az alumínium csomagolás előnyeire felhívni a figyelmet és a fiatalok fogékonyak a fenntartható életvitel iránt, amiért tenni is hajlandóak.

A miskolci egyetemi aktivitás további részleteiről korábbi cikkünkben olvashatsz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr4918142802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása