U CAN THINK GREEN

HELLo ALU az egyetemeken

2023. május 11. - Mihály Eszter

A tavaly útjára indult HELLo ALU kampány célja, hogy játékos, interaktív módon hívja fel a figyelmet az alumínium csomagolás előnyeire és értékére, illetve körforgásban tartásának fontosságára. Április végén két hazai egyetemen is elrajtolt a kampány egy-egy izgalmas aktivitása.

HELLo ALU, HELLo Pécs!

A Fenntarthatóság Hetén ápr. 24. és 28. között a HELLo ALU kampány “Nagyobb dobás, mint gondolnád!” aludoboz visszagyűjtő aktivitását rendeztük meg a Pécsi Tudományegyetemen. Az egyetemistákat az  aktivitás központi visszatérő elemével, a látványos aludoboz visszagyűjtő fallal vártuk, amit új köntösbe öltöztettünk. Az egy héten át tartó aktivitást a fiatalok lelkesen fogadták és összesen 3.700 aludobozt gyűjtöttek össze. Emellett szerettük volna megtudni a hallgatók véleményt, hozzáállását a fenntarthatóság kérdéseihez, ezért online kérdőívben kérdeztük őket, amit összesen 157 magyar és külföldi fiatal töltött ki. A kérdőívet kitöltött hallgatók több mint felét rendszeresen foglalkoztatja a klímaváltozás kérdése és mintegy 95%-a úgy gondolja, hogy a cégek felelősek azért, hogy termékei fejlesztésénél és teljes életciklusánál tudatosan, vagyis a termék gyártásától az elhasználódásáig, gondoljanak a környezetre. Emellett a klímaváltozás kihívásait mintegy 60%-uk mindenki közös feladatának tekinti, dobjunk össze együtt egy zöldebb jövőt! 

20230424-09112388-csortos-szabolcs-fenntarthatosag-hete-a-pte-n-2388.jpg

Forrás:https://univpecs.com/zold/3700_aludobozzal_kevesebb_hala_pte_nek?fbclid=IwAR0blkxCHCe-cxzmAsKGLyQnOvS_a8xeMwjEgBlmRIfs27dnjPlqYcMITXw

img-59c1e29bb8585883ebfa020f900a32c1-v.jpg

Forrás:https://univpecs.com/zold/3700_aludobozzal_kevesebb_hala_pte_nek?fbclid=IwAR0blkxCHCe-cxzmAsKGLyQnOvS_a8xeMwjEgBlmRIfs27dnjPlqYcMITXw

 HELLo ALU, HELLo Miskolc!

A Miskolci Egyetem kiemelten fontos szerepet tulajdonít a szemléletformálásnak a gazdasági-, környezeti- és társadalmi fenntarthatóság terén egyaránt, így remek partnernek bizonyult a HELLo ALU kampány új egyetemi aktivitásához, az Alumániához. Az egy hónapos visszagyűjtés szintén áprilisban a Fenntarthatóság Hetén indult és egészen a májusi Miskolci Egyetemi Napokig tart. A gyűjtéshez az egyetem 5 központi területén kerültek aludoboz visszagyűjtő automaták és mobilfalak kihelyezésre. Ezek az egyedi mobilfalak a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében a tavalyi villamos megálló kampányunk hirdető panelekben kialakított visszagyűjtő szerkezeteinek átalakításával készültek. A különleges visszagyűjtő pontokra rollupok, padlómatricák, hirdetőtáblák és digitális hirdetőfalak hívják fel az egyetemisták figyelmét. Minél több aludobozt sikerül a fiataloknak körforgásban tartaniuk, annál izgalmasabb kültéri eszközöket nyernek egyetemüknek, hogy még jobban tudják élvezni a 85 hektáros gyönyörű parkot, amiben az intézmény található. A gyűjtés állása aktuálisan nyomon követhető a HELLo ALU Alumánia aloldalán, illetve itt olvashatunk további részleteiről az aktivitásról. A Pécsi Tudományegyetemhez hasonlóan itt is kíváncsiak vagyunk a fiatalok gondolataira a fenntarthatóság témájában, így egy online kérdőív keretében kérdezzük őket. 

Az aktivitások keretében összegyűjtött aludoboz újrahasznosításra kerülnek, hogy újjá születve, akár 60 nap múlva ismét a polcokon legyenek. A szemléletformáló rendezvények célja, hogy a visszagyűjtés élményén keresztül edukálja a fiatalokat a körforgásos szemléletmódról, a tudatos csomagolásválasztásról, hogy a fogyasztókkal közösen haladjunk egy környezettudatosabb jövő felé. 

img-3e8a329f5837190cecee5f9faf47cdb1-v.jpg

img-27eab57af45c87aa5f846173c0149861-v.jpg img-f8fb8409f2fc35a1ea0583be30d21839-v.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr2918121648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása