U CAN THINK GREEN

Újabb jelentés erősíti meg: az aludoboz a legzöldebb italcsomagolás

2021. november 23. - Mihály Eszter

Egy friss nemzetközi jelentés szerint az alumínium még mindig a legfenntarthatóbb italcsomagolás. A kutatási anyagból nem csupán az derül ki, melyek az alumíniumdobozok állandó fenntarthatósági előnyei a különböző csomagolási típusokhoz képest, dede rávilágít arra is, hogy a fogyasztók a tavalyi évben kétszer annyi alumínium italdobozt hasznosítottak újra, mint műanyag palackot.

Az alumínium italdobozok átlagosan akár 20-szor több újrahasznosított anyagot tartalmaznak, mint az üveg- vagy PET-palackok, hiszen hulladékként sokkal értékesebbek, így az alumínium egyértelműen az újrahasznosítási rendszer pénzügyi életképességének kulcsfontosságú tényezője. Az idei jelentés egy új teljesítménymutatót is bemutat, névlegesen a zárt láncú körkörös rátát, amely azt méri, hogy az újrahasznosított anyagok hány százaléka került felhasználásra azonos termékként – jelen esetben egy új italcsomagolásként.

 microsoftteams-image_11.jpg

A jelentést készítő szövetség - sok nagyvállalattal szorosan együttműködésben -  küzd több éve átfogóan az alumíniumdobozok újrahasznosítási arányának növeléséért, többek között a jól megtervezett visszaváltórendszerek létrehozásáért.

Az alumíniumdobozok továbbra is a leginkább újrahasznosított és újrahasznosítható italcsomagolások a piacon” – mondta Raphael Thevenin, a Constellium értékesítési és marketing alelnöke, valamint az Aluminium Association alumínium italdobozgyártó bizottságának elnöke.

 hydro-_ubc_scrap_taken_for_shredding_in_neuss.jpg

A Can Makers Institute (CMI) büszke arra, hogy az alumínium italdoboz továbbra is felülmúlja versenytársait a legfontosabb fenntarthatósági mutatók tekintetében” – mondta Robert Budway, a CMI elnöke, majd folytatta – „Az alumínium italdobozgyártók és alumíniumdoboz-beszállítók elkötelezettek amellett, hogy az aludobozok kiváló fenntarthatósági teljesítményére építsenek, és ezt az elkötelezettséget az iparág új újrahasznosítási arányszámaival bizonyították is. Ezen célok elérése nemcsak az iparág növekedése szempontjából fontos, hanem a környezet és a gazdaság hasznára is válik.”

A 2021-es jelentés további kulcsfontosságú megállapításai a következők:

  • Az alumínium italdobozok zárt láncú körkörösségi aránya (a fent leírtak szerint) 92,6 százalék volt, szemben a PET-palackok 26,8 százalékával és az üvegpalackok 30-60 százalékával.
  • Az alumíniumdobozok átlagos újrahasznosított tartalma 73 százalék, ami messze meghaladja a rivális csomagolási típusokat.
  • Az alumíniumdoboz továbbra is messze a legértékesebb italcsomag az újrahasznosító italcsomagolásként, 991 dollár/tonna értékével, szemben a PET esetében 205 dollár/tonnával, és negatív 23 dollár/tonnás üvegértékkel, a kétéves gördülő átlag alapján.

További információ a témában a www.aluminum.org ls www.cancentral.com. oldalakon érhető el.

Forrás:The Metal Packager Team

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr8116762656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása