U CAN THINK GREEN

Gratulálunk Heineken!

2021. április 28. - Mihály Eszter

Újabb gyártó tett jelentős lépést a fenntarthatóság irányába! A sörgyárak közül elsőként a Heineken vonta ki a PET palackos termékeket a portfóliójából, így újabb lépéssel kerültünk közelebb a műanyagmentes élethez.

A Heineken Hungária az első PET palack mentes nagyüzemi sörgyártó

microsoftteams-image_13.png

Az egyik legnagyobb fenntarthatósági kihívás ma a csomagolások újrahasznosítása és visszaforgatása a gazdaságba. A fogyasztók ma már tudatosan választják a környezetbarát csomagolóanyagban elérhető termékeket, azonban nem mindegyik alapanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra.


Az alumínium 100%-ban és végtelenszer újrahasznosítható anyag, ráadásul gyorsan és gazdaságosan. Ezt kihasználva, az italgyártók ambiciózus fenntarthatósági céljaik teljesítésében az alumínium csomagolás segíthet leginkább, beleértve a magasabb újrahasznosított tartalmat, valamint az italcsomagolásuk fokozott visszagyűjtését és újrahasznosítási arányát. Reméljük további sörgyártók fogják követni a holland márka lépését.   

Erre igyuk a Heinekenünket az esti meccsen!  

A bejegyzés trackback címe:

https://ucanthinkgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr7816516102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazi hős 2021.04.29. 08:29:21

Egyre összetettebb reklámokat tolnak az arcunkba, most épp környezetvédelmi álcával. A PET palack is nagyon energiatakarékosan feldolgozható lenne, de túl olcsó a visszagyűjtéshez. Nem a csomagolást, hanem az embereket kell megváltozni. A sörnek meg nem újra hasznosítható, hanem újra használható csomagolás kéne (mint a horeca piacon): 5-10 literes hordó, amit kimosnak és újratöltenek. (A csap lehet egyszer használatos műanyag.) Ez sokkal környezetbarátabb lenne, de amíg olcsó az egyszer használatos doboz, addig piacképtelen.
süti beállítások módosítása